IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 зимни курорта, които си струва да проверите тази зима

12 декември 2017 11 50

В различни европейски страни

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Изгодната оферта е сред приоритетите на скиори и сноубордисти, когато става дума за зимна почивка. Да стоите по-далеч от известните и модерни курорти, където всичко – от картите за лифта до обяда, е изключително скъпо, е очевиден съвет.

От друга страна, докато по-малките курорти често са по-евтини, това може да означава и много по-малка ски зона, по-ниска надморска височина, което означава по-малък шанс за хубав сняг.

Ще ви представим 3 зимни курорта в Европа, които, макар да са неизвестни, невинаги са най-евтиният вариант. Те по-скоро предлагат добро съотношение между цената и качеството на предлаганата услуга, а всеки от тях има и своето предимство и очарование.

Ето и курортите, които си струва да проучите.

1. Ливиньо, Италия

Ливиньо е един от най-недостъпните курорти в Европа. В най-добрия случай отнема три часа, за да стигнете дотам от Инсбрук и дори по-дълго от италианските летища.

Въпреки това си заслужава дългото пътуване, не само заради ниските цени в курорта, но и за качеството на парковете и надеждната снежна покривка.

Ливиньо подхожда на тези с ограничен бюджет, отчасти защото има специален данъчен статут, датиращ от времето на Наполеон. Няма ДДС, което прави напитките, горивото и другите стоки едни от най-евтините в Европа.

2. Алпбах, Австрия

Начинаещите не се нуждаят от сложността на големите курорти, така че този курорт е точно за тях. Освен това, Алпбах редовно печели наградата за най-красивото село в Австрия.

Алпбах има специална връзка с британците, която започва преди повече от 50 години. Тогава майор Били Патерсън го посещава по време на отпуск и се наслаждава на пистите и кръчмите. Той казва на приятелите си от армията, които споделят с други.

Хиляди британци оттогава са научили да карат ски и сноуборд там, като много от тях се връщат всяка година. Също така селцето е и чудесно от финансова гледна точка – цените са ниски, дори и според австрийските стандарти.

3. Ясна, Словакия

Това е най-големият и най-предизвикателен ски район в Словакия, на 45 минути път с кола от най-близкото летище в град Попрад.

Курортът няма истински център и по същество е само малко селце, но има достатъчно терени и съоръжения, за да може дори напредналите скиори и сноубордисти да са щастливи за една седмица.

През последните години в този район се инвестира в изграждането на допълнителни съоръжения, ски писти, нови ресторанти и хотели.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари