IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бъдни вечер: Постна салата в два цвята

24 декември 2017 06 00

Традициите са за да се спазват

Снимка: Cloves and vanilla

Снимка: Cloves and vanilla

Бъдни вечер идва освен с празнично настроение и с определени традиции, които трябва да бъдат спазени. Маркира се краят на постите и съответно – всички ястия на празничната трапеза трябва да бъдат постни.

За да не се чудите какво да приготвите и как да докарате точна бройка, от Clovesandvanilla.com са ни приготвили добра идея за салата в два цвята. Тя е бърза, лесна, полезна и много, много красива.

1 глава червено цвекло

1 голям морков

20 грама сурови орехови ядки

1 с. л. песто

зехтин

оцет

Измийте и обелете с белачка за картофи моркова и цвеклото и ги настържете на едро ренде в две чинийки, така че да не смесвате двата зеленчука.

В по-голяма чиния, в която ще поднесете салатата, оформете пласт от настърганото червено цвекло, а върху него пласт от настърганите моркови. Върху морковите натрошете ореховите ядки и подправете със сос.

За соса смесете пестото, 1 с. л. зехтин и 3 с. л. оцет, разбъркайте добре и с получения сос залейте салатата. Тъй като цвеклото има сладникав вкус, ако количеството оцет ви е малко, може да добавите още малко.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари