Бъдни вечер идва освен с празнично настроение и с определени традиции, които трябва да бъдат спазени. Маркира се краят на постите и съответно – всички ястия на празничната трапеза трябва да бъдат постни.
За да не се чудите какво да приготвите и как да докарате точна бройка, от Clovesandvanilla.com са ни приготвили добра идея за салата в два цвята. Тя е бърза, лесна, полезна и много, много красива.
1 глава червено цвекло
1 голям морков
20 грама сурови орехови ядки
1 с. л. песто
зехтин
оцет
Измийте и обелете с белачка за картофи моркова и цвеклото и ги настържете на едро ренде в две чинийки, така че да не смесвате двата зеленчука.
В по-голяма чиния, в която ще поднесете салатата, оформете пласт от настърганото червено цвекло, а върху него пласт от настърганите моркови. Върху морковите натрошете ореховите ядки и подправете със сос.
За соса смесете пестото, 1 с. л. зехтин и 3 с. л. оцет, разбъркайте добре и с получения сос залейте салатата. Тъй като цвеклото има сладникав вкус, ако количеството оцет ви е малко, може да добавите още малко.
Коментари