IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Коледни меденки

25 декември 2017 06 00

Дъх на топлина и уют за празника

Снимка: Cloves and vanilla

Снимка: Cloves and vanilla

През годината си бяхме поставили заедно с Clovesandvanilla.com специална цел – да изпробваме максимално много рецепти за коледни сладки, меденки, щолен и какво ли още не, за да направим най-добрия избор за празника. Вече официално е Коледа, а ние избрахме за вас най-добрата възможна рецепта – тази на коледните меденки. Те са лесни и бързи за приготвяне, а ароматът им буквално носи духа на празника в себе си.

Съставки:

160 г течен мед

140 г захар

300 г пресято брашно

1 ч. л. бакпулвер

3 препълнени ч. л. кокосово масло (течно) или 60 мл олио

2 яйца (на стайна температура)

Подправки: канела (2 ч. л.), карамфил (1/5 ч. л.), щипка индийско орехче, 5-6 зрънца кардамон (стрити в хаванче), 1 пак. ванилена захар, ако обичате джинджифил може да добавите малко и от него.

В една дълбока купа смесете всички сухи подправки и разбъркайте. Направете кладенче в сухата смес и в него добавете яйцата на стайна температура, меда, разтопеното кокосово масло или олио и разбъркайте добре.

Прехвърлете получената смес в тавичка с хартия за печене, разпределете в равна и относително тънка (ок. 5-10 мм) кора. Изпечете за около 15-20 мин в предварително загрята на 180 градуса фурна. Бисквитите трябва да придобият приятна златисто-кафява коричка. По този начин при консумация ще са мекички. След като извадите от фурната, изрежете меденките с нож или форми за бисквити, охладете и приберете в кутия за сладки.

Вкусни са както топли, така и студени.... и са вълшебно ароматни и меки.

Весела Коледа!

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари