IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Царевична крем супа

1 януари 2018 06 00

За деня след Нова година

Снимка: Cloves and vanilla

Снимка: Cloves and vanilla

Обикновено след пищното гощаване и посрещане на Нова година, ни се иска само тишина, топло одеяло и спокойствие.

Разбира се, след преяждането искаме да открием едно засищащо ястие, което да излекува и бързо махмурлука ни.

Тук на помощ идват любимите супи. Днес ще ви представим с Clovesandvanilla.com как да си направим бързо и лесно царевична крем супа, която не просто ще ни засити, но и ще облекчи последиците от празнуването.

Съставки:

2 големи кочана царевица, които може да замените с 1 опак. замразена царевица 450 г или консерва с варена царевица (от големите)

100-150 г козе сирене (ако не обичате козе сирене може да го замените с предпочитаното от вас краве или овче, а тези от вас, които са на диета може да го заменят с извара)

Подправки: сол, щипка черен пипер на вкус (ако няма да я приготвяте за деца може да добавите и стрити люти чушлета)

Начин на приготвяне:

Във варианта, в който ще използвате кочани с царевица – обелете ги, измийте ги, разчупете ги на две и ги сварете в подсолена с щипка-две сол вода. Водата трябва да покрива царевицата поне с 2-3 пръста. Хубаво е царевицата да ври около 45 мин, за да сте сигурни че е добре сварена. Оставете царевицата леко да изстине и я извадете от водата – самата вода ще ни трябва за супата, не я изхвърляйте!

Отделете царевичните зърна от кочана с нож – както е показано на снимката по-долу. Върнете в съда вече отделените от кочана ленти царевични зърна. Ако водата в съда ви е по-малко от царевицата добавете още (съотношението вода: царевица трябва да е 2:1) и върнете на котлона, докато отново заври. Изключете котлона, добавете бучката сирене и черния пипер, преместете тенджерката и пасирайте царевицата и сиренето с пасатор. Ако пасираната смес е много гъста може да добавите още малко гореща вода и отново пасирайте до получаването на гладка смес, гъстотата определете спрямо вашите вкусове.

Във варианта, в който използвате замразена или консервирана царевица, добавете към царевицата вода в съотношение 2 към 1 и щипка-две сол и включете котлона. Хубаво е да оставите царевицата да поври около 10 мин. след което изключвате котлона, добавяте сирене и черен пипер на вкус и пасирате.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари