Обикновено след пищното гощаване и посрещане на Нова година, ни се иска само тишина, топло одеяло и спокойствие.
Разбира се, след преяждането искаме да открием едно засищащо ястие, което да излекува и бързо махмурлука ни.
Тук на помощ идват любимите супи. Днес ще ви представим с Clovesandvanilla.com как да си направим бързо и лесно царевична крем супа, която не просто ще ни засити, но и ще облекчи последиците от празнуването.
Съставки:
2 големи кочана царевица, които може да замените с 1 опак. замразена царевица 450 г или консерва с варена царевица (от големите)
100-150 г козе сирене (ако не обичате козе сирене може да го замените с предпочитаното от вас краве или овче, а тези от вас, които са на диета може да го заменят с извара)
Подправки: сол, щипка черен пипер на вкус (ако няма да я приготвяте за деца може да добавите и стрити люти чушлета)
Начин на приготвяне:
Във варианта, в който ще използвате кочани с царевица – обелете ги, измийте ги, разчупете ги на две и ги сварете в подсолена с щипка-две сол вода. Водата трябва да покрива царевицата поне с 2-3 пръста. Хубаво е царевицата да ври около 45 мин, за да сте сигурни че е добре сварена. Оставете царевицата леко да изстине и я извадете от водата – самата вода ще ни трябва за супата, не я изхвърляйте!
Отделете царевичните зърна от кочана с нож – както е показано на снимката по-долу. Върнете в съда вече отделените от кочана ленти царевични зърна. Ако водата в съда ви е по-малко от царевицата добавете още (съотношението вода: царевица трябва да е 2:1) и върнете на котлона, докато отново заври. Изключете котлона, добавете бучката сирене и черния пипер, преместете тенджерката и пасирайте царевицата и сиренето с пасатор. Ако пасираната смес е много гъста може да добавите още малко гореща вода и отново пасирайте до получаването на гладка смес, гъстотата определете спрямо вашите вкусове.
Във варианта, в който използвате замразена или консервирана царевица, добавете към царевицата вода в съотношение 2 към 1 и щипка-две сол и включете котлона. Хубаво е да оставите царевицата да поври около 10 мин. след което изключвате котлона, добавяте сирене и черен пипер на вкус и пасирате.














Съставката за супа, която може да направи чудеса за сърцето
Рецепта за миш-маш по гръцки
Проверяват школата на министъра на културата заради скандала с д-р Хасърджиев
Сексуална несъвместимост и кралски тайни: Признанията на принцеса Даяна
Междузвездната комета 3I/ATLAS не успя да се скрие от космическите апарати
Определиха химичния състав на кометата Понс – Брукс
Учените съставиха най-големия в историята каталог на галактическите купове
Русия ще достави на Луната първите елементи за лунна станция до 2034 г.
Левски гледа с интерес: ЦСКА 1948 също ще опита да спре Лудогорец
Десподов с нов силен мач за ПАОК
Нова драма: Победният гол на Реал Мадрид в "Ел Класико" беше нередовен + СНИМКА
Тотнъм излезе трети в Англия
Дневен хороскоп за 27 октомври, понеделник
Седмичен хороскоп za 27 октомври – 2 ноември
Седмична нумерологична прогноза за 27 октомври – 2 ноември
Мъдър бюджет: 6 съвета как да спестим за празниците отрано
Болест на котешкото одраскване
XII национален конгрес по интервенционална кардиология – научни достижения, иновации и обмен на опит с терапевтична работа на живо
ИСУЛ обявява безплатни прегледи за рак на простатата през ноември
Пирогов провежда още един курс по първа долекарска помощ при инциденти с възрастни
Остави коментар