IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сурови веган бонбони

6 януари 2018 06 00

Как да ги приготвим?

Снимка: Cloves and vanilla

Снимка: Cloves and vanilla

Рецептата за суровите веган бонбони е в духа на здравословна храна за януарските следпразнични дни – нисковъглехидратна, здравословна и бърза (всички сме изморени от голямото коледно готвене!).

Рецептата е семпла и позволява много промени и вариации на продуктите (сурови ядки и сушени плодове), а като спояващ продукт може да се използва кокосово или какаово масло по желание.

Ето и предложението на Clovesandvanilla.com

Съставки:

4 сушени фурми (от по-сочните) или да използвате само фурми – ще ви трябват 10 броя

4 сушени кайсии/сушени смокини

2 сушени сливи

1 с. л. стафиди/сушени червени боровинки

1 с. л. червено вино (може да се замени с ядково мляко или просто вода)

1 с. л. какао / може да го замените с рожков или 1/2 с. л. канела с щипка стрит карамфил)

4 с. л. кокосови стърготини

ядките на цял орех

4 с. л. разтопено кокосово или какаово масло

В чашата на блендера поставете сушените плодове и виното/ядковото мляко и оставете да се накиснат за около 10 минути. След като минат 10-те минути добавете кокосовите стърготини, ореховите ядки, какаото и ядковото масло и блендирайте с няколко пулсации. Ние лично предпочитаме да не блендираме прекалено много, за да се усещат малки частици от ядките и сушените плодове.

От получената смес с мокри ръце оформете бонбони във формата на топчета или барчета във формата на правоъгълници и ги приберете в хладилника за да се стегнат за около 30 минути.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари