IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

8 януари – денят на разводите!

8 януари 2018 16 30

Днес се подават най-много молби за разтрогване на брака

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Първият работен понеделник от новата година е наричан от адвокатите Ден на разводите, тъй като тогава се подават най-много молби за разтрогване на брака, пише в. „Дейли експрес“.

Допитване, направено във Великобритания сред близо 2100 души по поръчка на адвокатска кантора показва, че 22 процента от участниците са обмисляли идеята за развод. Най-честите причини за напрежение между семейните двойки и последвало решение за разтрогване на брака са изневяра, финансови проблеми, липса на интимност и внимание.

„Хората, които се свързват с нас, от месеци и дори от години обмислят идеята за развод, но много често мисълта, че ще разстроят близките си, както и че ще останат сами и финансово затруднени, ги кара да изчакват“, казва Лорейн Харви от адвокатската кантора.

От анкетираните близо 2100 души 12 процента споделят че финансовите проблеми са ги подтикнали да се разделят с партньорите си. Около 16 процента не крият, че последният им скандал на тема пари е бил съвсем скоро. Други 26 признават, че поделянето на финансовите отговорности е най-честата причина за брачни кавги.

Част от участниците в допитването споделят, че липсата на интимност внася сериозно напрежение в отношенията им с брачния партньор. Над една пета от анкетираните (23 процента) казват, че с половинките си спят в отделни стаи. Близо 10 на сто признават, че не са правили секс с партньора си от над една година.

Близо половината от участниците в анкетата споделят, че са готови да подадат молба за развод, ако открият изневяра от страна на партньора.

Според данни на Националния статистически институт във Великобритания разводите между хетеросексуални двойки през 2016 г. са се увеличили с 5,8 процента спрямо предходната година. Данните сочат също, че като цяло 42 процента от браковете в Англия и Уелс завършват с развод. Според статистиката средната продължителност на брака е 12 години.

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари