IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 от най-евтините градски дестинации в Европа

10 януари 2018 08 20

Накъде да се отправите през следващите почивни дни?

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Градските почивки стават по-популярни, особено когато става дума за бягство в Европа за един уикенд. Това не е никак изненадващо, тъй като те предлагат развлечения, културни забележителности и почивка за широк кръг от туристи – от семейства с деца до двойки, търсещи романтично убежище.

А не на всякъде е толкова скъпо. Има някои европейски градове, които може да посетите и с по-малък бюджет.

Изследователи в областта на туризма правят проучване сред примамливите туристически дестинации в Европа, като оценяват различни продукти и услуги. Сред тях са цените на вечеря за двама с вино, кафе, безалкохолни напитки, трансфер на летището, разглеждане на забележителности, атракции и настаняване. В проучването не се включват самолетните билети.

На база на тези цени те изготвят списък с най-евтините европейски градове, където да прекарате почивните дни в края на седмицата.

Ето кои са петте града, за които ви трябват най-малко пари според данните на проучването.

1. Пафос, Кипър

Курортният град оглавява тази класация за 2017 г. със сумата от 138 паунда. Там можете да отседнете две нощувки за по-малко от 62 паунда за двама възрастни. Има много неща, които да видите и направите, от зашеметяващите плажове до древните руини.

Месец май е един от най-добрите месеци за пътуване натам.

2. Вилнюс, Литва

След като оглавяваше списъка през 2015 г., Вилнюс продължава да бъде сред предпочитаните дестинации, за които е нужен по-малък бюджет.

Ключова роля в това отношение играят ниските цени за разглеждане на забележителности в града. Обиколката с градски автобус струва малко над 10 паунда.

3. Рига, Латвия

Рига продължава да заема твърдо трето място, макар че цената му се е повишила през последните години от 120 на 150 паунда.

Въпреки това, при летищни трансфери за по-малко от 2 паунда и чаша вино, която струва около 3, не е изненада, че градът остава предпочитан за тези, които искат да си спестят пари по време на градската почивка.

4. Варшава, Полша

Въпреки че Варшава заема първо място в тази класация през 2016 г., с необходим бюджет от 154 паунда през изминалата, бележи спад до четвърто място в настоящата класация.

Все пак полската столица е предпочитана дестинация за тези, които искат да пътуват с по-малък бюджет. Някои от най-големите музеи и художествени галерии например имат входни такси за по-малко от 5 паунда.

5. Будапеща, Унгария

В столицата на Унгария за един уикенд имате нужда от 157 паунда, като някои от най-големите забележителности струват по-малко от 5 паунда за посещение. А тези занимания могат да отнемат по-голямата част от времето.

Най-хубавата част е, че нощувките там също са достъпни.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари