Робот, създаден от скрап, вероятно не звучи като нещо, което може да се превърне в секси стриптийзьорка, но един скулптор с визионерски поглед е превърнал в своя мисия създаването на привлекателни стриптийз-танцьори от отпадъчни продукти.

Тези необикновени танцьори са дело на британски артист, който споделя, че по естество творението му е наблюдение, сила и воайорство.

С глава, която представлява камера, и тяло, съставено от манекени и автомобилни части, има малък риск някой да ги обърка с истински роботи.

Тяхната цел е да забавляват тълпите, които пристигат в Лас Вегас по време на седмицата, посветена на изложения за потребителска електроника – Consumer Electronics Show 2018.

Роботите стриптийзъри са създадени от Джайлс Уокър, специалист в конструирането на машини с цел подпомагане на социалните проблеми.

Макар че те могат да се въртят около пилона с движения, подобни на истински стриптийзьорки, тези роботизирани танцьори едва ли скоро ще изместят живите момичета.

Изкуствен интелект? Тук дори не може да става дума за подобно нещо. Тези стриптийзьорки се задвижват с ремонтирани двигатели за чистачки и са програмирани да се движат със стил на женственост – така, както ги разбира артистът.

Понастоящем те се намират в клуб Sapphire Gentleman's Club, където ще останат в периода от 9 до 13 януари.

Вижте роботизираните стриптийзьорки във видеото.