IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво ви казват най-честите кошмари?

29 януари 2018 13 10

Вслушайте се в тях

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Сънищата са област, която все още не е напълно ясна на учените. Според някои те са плод на подсъзнанието и често изразяват нещо неосъзнато. Кошмарите например се опитват да ви кажат нещо и е добре да се вслушате в тях. Те ви предупреждават, че сте подложени на силен стрес или че тревожността е достигнала висока точка.

Т. нар. „тревожни сънища“ се предизвикват от високи нива на стрес, тревожност или дори депресия. Подсъзнанието освобождава тези чувства и емоции чрез сънищата.

Те са подобни на кошмарите, но се различават по това, че могат да повишат нивата на стрес и да създадат чувство на неспокойствие и паника, което да остане дълго след като се събудите.

Ето някои от най-разпространените тревожни сънища и тяхното значение.

1. Бягате от някого или нещо, което ви гони

Това може да означава, че бягате от огромен проблем или се опитвате да избегнете много важна стъпка в живота си. Сънищата ви казват, че може би е време да се изправите пред този проблем.

2. Не можете да тичате, чувствате, че сте в капан или сте заседнали

Подобни сънища обикновено изразяват чувство на безизходица от определена ситуация. Усещате, че без значение какво решение ще вземете, няма да се измъкнете от дилемата, в която се намирате. Чувствате се безпомощни.

3. Загуба на един или повече зъби

Това е много често срещан кошмар и обикновено означава загуба на контрол в определена ситуация. Чувствате, че не сте достатъчно силни, за да се справите с това, което се случва в живота ви. Също така може да ви предстои нещо, от което се страхувате.

4. Закъснявате за важна среща

Вие сте изключително претоварени или се чувствате напълно неподготвени. Най-вероятно преживявате големи промени в живота си, към които се опитвате да се приспособите, но ви е трудно.

5. Чисто голи сте на публично място

Тези сънища обикновено са свързани с чувството на срам. Може би сте нервни за предстоящо събитие, в което мислите, че можете да изглеждате глупаво. Липсва ви самочувствие и се съмнявате в себе си.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари