IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 любими детски книги на успешните хора

31 януари 2018 12 00

Те формират философията им

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Вероятно всеки има любими детски книги, които до голяма степен са оформили същността и философията му. Дори и хората, постигнали големи успехи в живота си, оценяват трайното въздействие, което различните детски истории са оказали върху тях.

А ето и кои са някои от най-влиятелните детски книги според успешните хора.

1. „Хари Потър“ на Дж. К. Роулинг

Серия, която не се нуждае от представяне, „Хари Потър“ събра милиони фенове, които са запленени от свят на магии и магьосници.

Адам Грант, който е професор по мениджмънт, заявява пред Business Insider, че Дж. К. Роулинг е може би най-влиятелният жив човек.

„Има много оригиналност в историите за Хари Потър. Начинът, по който се стига до Хогуортс, всички различни идеи за това как да се правят магии, децата като личности, които са отговорни за спасяването на възрастните. Всичко това определя един стандарт, защото съобщава: „Искам да направя нещо ново“, казва Грант.

2. „Малкият принц“ на Антоан дьо Сент-Екзюпери

Това е една философска приказка за пилот, който среща млад принц в космоса. Тя представлява алегорична история за истински преживявания на автора.

Робърт Гриминк от List Verse казва, че актьорът Джеймс Дийн изцяло се идентифицирал с книгата и я носел със себе си всеки път, когато се мести.

Гриминк каза, че тя е толкова важна за Дийн, че неговият добър приятел и биограф Уилям Баст пише за нея в надписа върху мемориала на Дийн в близост до мястото на катастрофата, която отнема живота му.

Надписът включва любимия цитат на Дийн от книгата: „Същественото е невидимо за очите.“

3. „Щедрото дърво“ от Шел Силвърстийн

Сред една от най-известните детски истории е тази, която визуализира отношенията между младо момче и ябълково дърво.

Тони Робинс споделя пред NPR, че „тайната на живота е в даването. Никой не предизвиква с такава чистота емоциите на сърцето и душата, както даването, приемането, отхвърлянето, очакването, любовта и скръбта, като Шел Силвърстайн“.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари