Обожаваме вкуса и аромата на печени червени чушки. Много, ама много ни е любим този „есенен парфюм“.
Може би заради това една от най-любимите ни есенно-зимни салати е много семплата салата от печени чушки с лук, козе сирене и маслини!
Ако и вие обичате семплите рецепти, червените чушки и искате да подходите разтоварващо през първите месеци на януари – тази салата е точно за вас, прекрасна е за лека вечеря с чаша домашно червено вино.
Ето и съставките на рецептата на Clovesandvanilla.com
1 кг печени и обелени червени чушки (в зимния период използвам домашно приготвени и затворени в буркани печени чушки, без никакви добавки или вече изпечени и замразени чушки от фризера, които след като се размразят имат реален фкус и аромат на току-що изпечен зеленчук)
1 голяма глава лук
100 г козе сирене (може да го замените с овче сирене или предпочитаното от вас бяло сирене)
шепа маслини за разкош
сол, зехтин и оцет на вкус
Нарежете на средно големи парчета обелените печени чушки и ги поставете на дъното на салатената чиния. Върху тях поставете ситно нарязания лук, гарнирайте с резени сирене и шепа маслини. На финала залейте с щедро количество зехтин, сол и оцет на вкус. Оставете около 5-6 минути зехтинът, оцетът и солта да овкусят чушките и сервирайте.
Ако не ви се намират хубаво сирене и/или маслини, можете да сервирате салата и само във вида чушки с лук – отново ще бъде много, ама много вкусна!
Семпло, бързо и много вкусно!



                    
 
            
                        









                            
                            
                            
                        
                        
                        
            
            
                                Тъмната материя се подчинява на гравитационни „кладенци“                            
                                SpaceX изстреля в Космоса изцяло турски спътник                            
                                Бобровата луна: Най-близката суперлуна за 2025 г. ще озари небето тази седмица                            
                                Blue Origin проведе успешен тест на ракетата New Glenn                            
            
                                Левски с новина за Христо Йовов                            
                                Треньорът на Реал Мадрид защити звезда на Ливърпул                            
                                Страхотна новина за Байерн Мюнхен                            
                                Дейвид Бекъм ще получи рицарското си звание                            
            
                                5 тенденции за есента – директно от Париж!                            
                                7 апетитни рецепти с тиква                            
                                6 плода срещу ракови заболявания, според специалисти                            
                                Георги Господинов и Георги Мишев са носители на награда „Перото“                            
            
                                Европейската седмица на фертилността започна под мотото „С факти напред – образование и информация“                            
                                Неуспешните инвитро опити: как да не загубиш надежда?                            
                                През ноември отбелязваме Световния месец за борба с белодробния карцином                            
                                Защо да хапваме бадеми?                            
            
				    
      Остави коментар