IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 начина да се предпазите от грип в офиса

5 февруари 2018 13 00

Не доближавайте кухнята

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Колкото и да ни се иска, офисите гъмжат от бактерии, особено в грипния сезон през зимата. Така, когато сте на работа, влизате в контакт с много бактерии и с много хора. В този период е много важно да знаете как може да се предпазите от разболяване.

Добрите новини са, че има как да сведете до минимум контактите с потенциално опасните микроорганизми. Ето и кои са препоръките на здравните специалисти.

1. Стойте по-далеч от работните места на колегите

Ако е възможно, работете на вашето бюро и избягвайте общите работни помещения. Най-вероятно бюрото ви е заразено с по-голямата част от вашите микроби, отколкото с тези на всеки човек, който някога е работил в компанията.

Освен това, там можете да поддържате хигиената, като го забърсвате с антибактериална кърпа.

2. Не доближавайте кухнята в офиса

Тя невинаги се почиства достатъчно добре, поради което може да е пълна с бактерии. В данните на скорошно проучване се посочва, че върху торбичките за чай в офиса може да има 17 пъти повече микроби, отколкото в тоалетните.

По-добре си носете кафе и обяд от вкъщи и избягвайте кухнята в офиса.

3. Пропуснете ръкостискането

Всеки път, когато влезете в контакт с някого, има много голяма вероятност върху ръцете му/ѝ да има болестотворни бактерии.

Вместо да се ръкувате, предложете широка приятелска усмивка.

4. Не се правете на герои

Ако се чувствате болни, направете услуга на всички в офиса и си останете вкъщи. Това е един от най-добрите начини за насърчаване на здравословното работно място.

Дори да се чувствате леко отпаднали и с хрема, работата от вкъщи също е препоръчителна.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари