IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лицата на Азия и Африка: История, разказана в един миг

10 февруари 2018 09 00

Фотограф споделя снимки след 30 години пътешествия

Снимка: Serge Anton

Снимка: Serge Anton

Тези зашеметяващи кадри са заснети от фотограф, който е прекарал последните 30 години от живота си в пътешествия по целия свят.

Сергей Антон от Белгия е предприел безброй пътувания из Африка и Азия, по време на които заснема лицата на хората там, като начин да представи живота им.

Сега е събрал всички снимки в книга, която е озаглавил Faces („Лица“) и обяснява, че чрез тях разказва истории за екзотични и далечни култури.

„Още от детството си бях очарован от лицата. Продължавам да ги наблюдавам, опитвайки се да ги разчета, да разбера и да усетя какво изразяват. Като дете аз се чувствах буквално заобиколен от книги с човешки лица.

Това е отражение на онова, което човешкото същество крие дълбоко в себе си – духовно и емоционално, то е състояние на душата, краткотрайно или преходно изражение. Обичам да уловя фрагмент, да хвана какво разкрива, защото той принадлежи само на този уникален и неповторим момент“, споделя Антон.

Някои от невероятните снимки на Сергей може да разгледате в нашата галерия.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари