IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 начина да заличите стреса по време на изпити

6 февруари 2018 11 40

Не подценявайте съня

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Изпитите, било в училище или в университета, често водят до силен стрес сред много ученици и студенти. Важно е да знаете, че има начини, с чиято помощ да преминете изпитния сезон с минимален стрес. Предлагаме 3 от тях.

1. Леки упражнения

Препоръчително е да се изпълняват упражнения с ниска интензивност, които включват кардио и разтягане. Спортове като бадминтон с кратка продължителност ще осигурят освежаваща почивка от ученето.

Тези упражнения също ще подобрят кръвообращението и ще повишат нивата на енергията и производителността. Ограничете продължителността до около 30 минути, за да не се уморите.

2. Адекватен сън

Практика на мнозина е да учат през нощта, като остават до ранните сутрешни часове. Осигуряването на достатъчен сън през нощта обаче не бива да се пренебрегва, тъй като той ще подобри освен здравето, и паметта ви.

Процесът на формирането на паметта се случва в мозъка по време на сън. Така че, ако искате да научите нещо ново, успехът ще бъде по-добър в комбинация със съня.

Липсата на сън води до забавяне на метаболизма, дискомфорт, раздразнителност и желание за храна.

3. Не забравяйте да пиете вода

Пиенето на течности е много важно, особено през лятото. Водата съставлява 85% от теглото на мозъка, така че липсата ѝ може да повлияе на продуктивността ви. Трябва да започвате деня си с чаша вода и да поддържате организма хидратиран. По този начин се предотвратява и умората.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари