IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В Рим: Забележителностите, които да не пропускате

7 февруари 2018 10 20

Ако имате само няколко дни, посветете ги на тези места

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Рим безспорно е един от най-големите притегателни центрове за туристите не само от Европа, но и от цял свят. С близо 3000-годишна история, градът предлага множество интересни места за посещение.

Често обаче времето не позволява да опознаете всички тях. Затова ви предлагаме 5 от най-внушителните, попили голяма част от историята на града.

Фонтанът „Ди Треви“

Той е 26 м и е най-високият известен бароков фонтан в града. Според легендата, ако хвърлите монета през лявото си рамо във фонтана, един ден ще се върнете в Рим.

Римският форум

В близост до Колизеума и датиращ от 7 век пр. Хр., Римският форум е бил центърът на римския живот в древността.

Днес той представлява колекция от руини, сред които е и мястото, където са се провеждали срещите на римския съвет. Там е и Храмът на Цезар, който е бил построен на мястото, на което е изгорено тялото на Юлий Цезар.

Палатинският хълм

Издигайки се на 40 метра над Римския форум, Палатинският хълм е най-централният от седемте хълма на Рим и една от най-древните части на града. В този район има стотици руини, а по някои от тях все още можете да видите части от стенописи и мозайки.

Колизеумът, Форумът и Палатинският хълм могат да се посетят с един билет, валиден за два дни.

Колизеумът

Завършен през 80-те години пр. Хр., емблематичният амфитеатър може да побере между 50 хил. и 80 хил. души. Той е най-големият в света и в древността е бил място за провеждане на гладиаторски битки.

Срещу допълнително заплащане можете да посетите и тунелите на гладиаторския вход, където са се подготвяли гладиаторите за битка и където са държани дивите животни.

Ватиканските музеи и Сикстинската капела

Зад стените на Ватикана 54-те галерии на музеите там показват около 20 хиляди произведения на изкуството, събирани от папите през вековете. Едно от тях е Сикстинската капела, която е известна със сложните фрески, нарисувани от Микеланджело в началото на 16 век.

Можете също така да се разходите с екоавтомобил през папските градини, но това трябва да резервирате предварително.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари