IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 начина, по които силните жени се застъпват за себе си

8 февруари 2018 10 20

Как мислят и действат те?

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Силната жена стои зад своите думи и действия и защитава себе си. Какво обаче означава това?
Дали че жената е корава като мъжете? Или че трябва да подкрепя съпруга си, дори когато знае, че той прави грешка?

Културните влияния и тези на личността имат най-основно значение в това отношение. Едно нещо обаче е сигурно – тези жени често са съдени от другите.

Все пак, ето няколко начина, по които силните жени се защитават всеки ден.

1. Не разчитат на мненията и оценките на другите

Защитават се от скептиците и недоброжелателите, които искат да ги потиснат. Решават да не обръщат внимание на негативните коментари и не им позволяват да ги отклонят от поставената цел.

Те поставят невидим щит, който отразява негативността обратно към човека, който я изпраща. Те разбират, че отрицателното отношение говори повече за него, отколкото за самите тях.

2. Развиват вътрешно познание за това кое е правилно за тях

Всеки ден те опознават най-съкровените си мисли и желания. Правят това, като отразяват случващото се вътре в тях, без да обвиняват или да се вземат предвид външни обстоятелства.

Силните жени могат да превърнат хаотична ситуация като предателство в преживяване, от което могат да се поучат, а това ги прави още по-силни, защото трупат опит.

3. Имат граници

Силните жени казват „да“ на възможностите, които ги изграждат и обогатяват, и „не“, когато възможностите са по-малко.

Когато тези жени вземат решения, те първо се вслушват във вътрешния си глас, за да разберат дали наистина искат да направят това и да инвестират времето си.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари