IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Признаци, че стресът на работа ви идва в повече

9 февруари 2018 11 40

И как можете да се предпазите

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Малките нива стрес на работа могат да са добре за вас, но няма абсолютно никаква полза за здравето, ако сте прекалено стресирани. Това твърди Джоан Кингсли – клиничен консултант и организационен терапевт, която е прекарала 25 години в проучване на психологията на работното място.

Тя изброява седем признака, че работата ви стресира прекалено.

„Трябва да помислите какъв човек сте и дали обикновено се стресирате. Аз например работя добре под напрежение. Ако имам краен срок, аз работя най-добре, когато той наближава“, казва Кингсли.

Тя допълва, че малките количества стрес са част от нормалния живот, но усещането на страх или силна тревога на работата е сигурен признак, че сте твърде напрегнати. Ето кои са и другите симптоми:

1. Чувство на паника.

2. Не можете да се съсредоточите.

3. Усещате, че не можете да се справите със задълженията.

4. Чувствате се претоварени.

5. Сухота в устата.

6. „Пеперуди“ в стомаха.

7. Ускорен сърдечен ритъм.

Ако имате тези симптоми твърде дълго, може да сте изложени на риск от високо кръвно налягане, сърдечен удар и понижен имунитет, който може да доведе до други заболявания като грип или настинка, предупреждава Кингсли.

Избягването на стреса е много лесна задача. Това включва повече почивки. Не трябва да работите по-дълго от 90 минути. Доказано е, че мозъкът не може да се концентрира за повече, така че след това време се нуждаете от почивка.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари