Има десерти, които никога няма да ни омръзнат и на които никога няма да се наситим. Тези вечни сладости в живота ни са готови да направят всеки един ден по-красив и приятен, а настроението ни винаги да е добро.
В този ред на мисли, единственото по-хубаво от брауни с шоколад.... е брауни с двойно шоколад!
Ето и как да го приготвим с рецептата на Clovesandvanilla.com
Съставки:
140 г масло
300 г черен шоколад
140 г захар
3 яйца
80 г пресято брашно
Подправки: 1 пак. ванилена захар, 1 щипка сол
Начупете шоколада на малки парченца. Смесете маслото, нарязано на кубчета и 200 г от шоколада и ги разтопете на водна баня. Оставете разтопената смес да се охлади за малко и после към нея добавете подправките, брашното, захарта и яйцата. Разбъркайте до хомогенизиране на сместа. На финала добавете останалите 100 г натрошен шоколад и разбъркайте финално сместа.
Прехвърлете в тавичка покрита изцяло с хартия за печене и изпечете за 35 мин в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Охладете напълно и поднесете в комбинация с белгийски шоколадови бонбони или топка ванилов сладолед.