Ако има нещо, което много обичаме, то това със сигурност са сладките бисквити.
В студените дни няма нищо по-приятно от аромат на ванилия, в комбинация с малинов конфитюр.
Те се приготвят бързо, лесно и определено са изключително вкусни. Ето и рецептата на Clovesandvanilla.com
Съставки:
300 г пресято брашно + още за доомесване и разточване
½ ч. л. бакпулвер
70 г меко масло
60 г захар
2 яйца на стайна температура
2 с. л. прясно мляко на стайна температура + още малко за намазване
Подправки: ванилия, ½ настърган Боб тонка
1 бурканче домашен малинов конфитюр (може да го замените с всеки любим ваш домашен конфитюр, но трябва да е с гъста консистенция, за да не изтече от сладките)
За да не се стегне мекото масло при работата с него е желателно да използвате съставки (мляко и яйца) на стайна температура.
Първата ви стъпка е да темперирате съставките – извадете ги от хладилника около 1 час преди да започнете работа по сладките, а маслото може да поставите на радиатора, за да омекне по-бързо. Разбъркайте мекото масло със захарта, добавете яйцето, млякото и подправките и отново разбъркайте. На финала добавете пресятото брашно с бакпулвер. Трябва да омесите меко, еластично и незалепващо тесто. Ако има нужда добавете още малко брашно или мляко.
Когато тестото ви е готово, разточете го на набрашнена повърхност, до кора с дебелина 3-4мм. Намажете разточената кора с домашния конфитюр, завийте на руло и разрежете рулото на резени от по 1-2 см. Поставете получените охлювчета полегнали върху хартия за печене. Намажете сладките с мляко и изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 13-15 мин.
Охладете върху решетка и може да съхранявате в кутия/буркан за бисквити.