IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приятелите, от които не се нуждаете

8 март 2018 11 00

Те постоянно отменят плановете си с вас

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Има хора, които наричаме „приятели“, тъй като сме свикнали с тях от детството. Само защото се познаваме с някого отдавна обаче, не означава, че той е наш приятел.

В случай че се двоумите доколко искрено е дадено приятелство, предлагаме признаците, които показват, че нямате нужда от подобен приятел.

1. Постоянно отменят плановете си с вас

Това е ясен предупредителен сигнал, че си имате работа с човек, който не ви е истински приятел. Всеки път, когато правите планове, сте на 90% сигурни, че ще ги отменят.

А когато правите планове да се видите, се оказва, че вие винаги намирате време и начин, а те всеки път имат извинение.

2. С близките приятели се отнасят по-лошо, отколкото с другите

Те вероятно ще излязат вечер със своите колеги, но ще пропуснат партито по случай рождения ден на бебето на свой приятел. Те смятат, че връзката им с близките приятели и семейството е достатъчно силна, за да може да оцелее и без тези изкуствени социални ангажименти.

3. Разчитат на безкрайната ви сърдечност

Взаимоотношенията, без значение какви са те, винаги са двустранни. Тези приятели обаче не намират за нужно или не могат да ги поддържат – те не изпълняват своята част от „сделката“.

Те са убедени, че близките им приятели винаги ще им простят и разчитат на това.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари