Търсенето на алтернативни, но вкусни идеи за закуска продължава и по време на топлите дни.
Днешното предложение за нисковъглехидратна баница се вписва идеално в критериите ни, а именно: малко количество калории, липса на бяло брашно, вкусна и топла закуска, лесно и бързо приготвяне.
Самата „баница“ прилича малко на питка със сирене или голяма сиренка, но определено е много вкусна.
Ето и как да си я приготвите с рецептата на Clovesandvanilla.com
Съставки:
200 г фини овесени ядки
3 яйца
250 г натрошено сирене (ако следите калориен прием използвайте извара)
2 с. л. зехтин/кокосово масло без аромат или гхи (ако не следите калориен прием)
1 ч. л. бакпулвер
50 мл прясно мляко
300 г кисело мляко
Щипка сол (ако използвате извара може да добавите ½ ч. л. сол)
В дълбока купа смесете съставките. Прехвърлете сместа в тавичка покрита с хартия за печене и изпечете до златисто в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Може да я консумирате още топла с кисело мляко или напълно охладена с чаша чай или топло мляко.
Бързо, лесно, вкусно!














Какви проблеми причинява нискокачественото гориво?
Рецепти за закуски с тиква и чиа
Лесни начини за почистване на дома без химии
Хороскоп за всички зодии за 5 ноември: Приятни изненади и успехи
Китай стартира първия в света ториев реактор
Пакистански астронавт ще посети китайската орбитална станция „Тянгун“
Обсерваторията „Вера Рубин“ откри огромен звезден поток
В монголската пустиня издигат „марсиански“ лагер
Вижте всики резултати и класиране в Шампионската лига
Ливърпул прободе Реал Мадрид
Байерн Мюнхен показа на ПСЖ кой е шефът
И със Спалети пак същото! Само равенство за Юве
Дневен хороскоп за 5 ноември, сряда
Тест: Коя емоция управлява живота ви в момента?
Пълнолуние в Телец на 5 ноември – портал към изобилие и сбъдване на желания
Нов нехормонален медикамент при менопауза одобри FDA
Памуклийка – древна билка от помощ при съвременни заболявания
Захарен диабет тип I при деца - хранене и инсулинолечение
В УМБАЛ „Света Марина“ – Варна спасиха петдневно бебе с рядка вродена аномалия
Остави коментар