IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Веган пълнозърнести и здравословни плодови палачинки

25 март 2018 05 00

Любима закуска за мързеливи уикенди

Cloves and vanilla

Cloves and vanilla

Палачинките са сред любимите закуски на всеки, особено през мързеливите уикенди. Днес ще ви изправим пред предизвикателството да приготвите палачинки без брашно и без яйца.

Този експеримент всъщност се оказва повече от успешен. Освен че се приготвят лесно, здравословни са и нискокалорични, тези палачинки са меки, пухкави като американските, но за разлика от тях имат приятен, леко сладък вкус и аромат на ябълки и банан.

Вижте как да приготвите рецептата на Clovesandvanilla.com

Съставки:

1/2 ч. ч. фини овесени ядки

1 ч. ч. мляко (краве или ядково мляко)

1 с. л. зехтин или разтопено кокосово масло

1 обелен банан

1 с. л. кокосови стърготини

1/2 ч. л. бакпулвер

1 средно голяма почистена ябълка или круша

Подправки: ванилия и/или канела

Поставете всички съставки в чашата на блендера и блендирайте с няколко импулса. Трябва да получите гъста смес за палачинки. Ако сместа ви е твърде гъста, като смес за кекс, добавете още малко мляко, а ако е по-течна от смес за американски палачинки, добавете още малко овесени ядки и блендирайте.

Изпечете малки пухкави палачинки в предварително загрят незалепващ тиган, на силно работещ котлон. Палачинките са малки и имайте предвид, че се изпичат много бързо. Тъй като в сместа има малко масло, няма нужда да намазвате с масло тигана преди печене. Гарнирайте по желание. Може да опитате с малко крема сирене, защото то допълва отлично естествената плодова сладост на палачинките.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари