IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 стъпки, които облекчават тревожността

26 март 2018 10 50

Може да промените начина, по който реагирате

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Ако имате мрачен ден и чувствате тревожност, обърнете внимание на източника на това състояние, за да разберете как да си помогнете и промените настроението си.

Може да не сте в състояние да промените това, което се случва около вас, но можете да промените начина, по който реагирате на него.

Ако страдате от тревожност, ето какво може да направите, за да се почувствате по-добре.

1. Вземете си почивка

Когато се почувствате претоварени, вземете си почивка, ако това е възможно. Това може да се състои в разходка или просто в промяна на пейзажа.

Отдалечете се от ситуацията, която ви натоварва, за да можете да освежите ума си и да се върнете с възобновени сили.

2. Обърнете се към артистичната си страна

Насочете мрачните си чувства към изкуството. За някои това ще бъде по-голямо предизвикателство, отколкото за други.

Ако не сте сигурни какво точно да правите, излезте сред природата, за да намерите вдъхновение. В допълнение към чистия въздух и движението, неминуемо ще видите и произведения на изкуството около вас, независимо от сезона, а те ще ви вдъхновят.>

След това се опитайте да пресъздадете откритията, които сте направили.

3. Алкохол, но в умерени количества

Няма нищо лошо да изпиете една бира или чаша вино след дългата седмица или дори след тежък ден. Това може да ви отпусне. Проблемът е, когато пиете твърде много или използвате алкохола като спасителна лодка в живота си.

Ако установите, че количествата вече не са умерени, е време да ограничите алкохола, тъй като в противен случай ще утежните състоянието си.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари