IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 причини да не се развеждате, дори да сте нещастни в брака

30 март 2018 15 00

Да, има такива!

Снимка: istockphoto.com

Снимка: istockphoto.com

Никой брак не е перфектен, но има случаи, в които нещастният брак е по-добър от развода. В семейния живот на всяка двойка има лоши дни, седмици и дори месеци, има хронични дразнения, за които няма оправия, има сложни предизвикателства и т. н.

И все пак има разграничение между нещастен и нездравословен брак. Върху несполучливия брак може да се полага работа, с надеждата нещата да станат по-добри. Нездравият брак е по-сложен, особено ако върви в комплект с някакво пристрастяване или вид тормоз. В този случай разводът е по-добрият вариант.

Ако вашият партньор ви дразни, но на едно поносимо ниво, все пак това е съпругът ви и не трябва с лека ръка да го отписвате от живота си.

Ето и 4 причини защо да не се отказвате от брака си, дори да не сте щастливи напоследък:

1. Имате финансово спокойствие и социален статус, който сте създали с половинката си

Ако с вашия партньор не можете да си представите разделянето на семейните активи, може би е по-добре да запазите статуквото в отношенията си. След като оценявате финансовото благосъстояние, което вашият съпруг ви осигурява, това е случай, в който парите купуват щастие, макар и да звучи грозно. Освен това, ако останете женени, ще запазите вашата обща социална мрежа от приятели.

2. Смятате, че децата ви ще са по-щастливи, ако си останете женени

Ако не сте доволни от брака си, но все пак знаете, че разтрогването му ще направи децата ви нещастни, може би е по-добре да изчакате с развода. Особено ако не се виждате в ролята на самотен родител.

3. Нещата не са непоносими, а просто много досадни

Ако все пак се чувствате достатъчно удобно със съпруга си и дразненията вкъщи не са непоносими, а просто животът ви се струва скучен, в този случай също не трябва да бързате с раздялата. Просто се опитайте да гледате по-позитивно на партньора си. Слушайте повече. Споделяйте повече. Уважавайте повече. Оценявайте повече...

4. Разводът не е вариант за вас

Има хора, които са отгледани в среда, в която семейните ценности не приемат развода (или религията). Стигмата на развода е все още жива в доста общества. Ако смятате, че ще се чувствате посрамени и отхвърлени от близките си, ако се разведете, може би не трябва да го правите.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 6 години )
Разводът е най-голямата глупост!За това човек трябва да внимава,гледа,слуша,мисли,преценява,избира и решава,когато се жени,въпреки,че любовта е сляпа!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар