Ще ви представим още един интересен експеримент отново с палачинки, но този път с ананас и кокос. Този експеримент е в стил „виж какво имаш в хладилника“, но пък резултатът е страхотен – те са много вкусни, леки и въздушни и се приготвят за нула време.
Ето и какво ви е необходимо, за да приготвите рецептата на Clovesandvanilla.com
Съставки:
1/2 ч. ч. фини овесени ядки без глутен (можете да използвате и обикновени)
1/2 ч. ч. кокосови стърготини
1 ч. ч. ядково мляко по избор
1 ч. л. разтопено кокосово масло
1/2 ч. ч. почистен и нарязан ананас
1 яйце (ако искате може да замените яйцето с банан)
Подправки: 1/2 ч. л. бакпулвер без глутен, ванилия
Блендирайте кокосовите стърготини и овесените ядки. Към получената смес добавете млякото, маслото, ананаса, яйцето/банана и подправките. Блендирайте до получаване на гъста хомогенна смес.
Пригответе малки палачинки и гответе в нагорещен тефлонов тиган.
Консумирайте още топли с домашен конфитюр или сладко.