В търсене на идеалните бисквити за Великден, няма как да пропуснем шоколадовите, но този път по указания на австралийската ни любимка Donna Hay и нейните светкавично бързи и вкусни рецепти.
Тази рецепта от Clovesandvanilla.com ви гарантира мегахрупкаво шоколадово удоволствие или с две думи най-хрупкавите, бързи и шоколадови бисквити.
Ако и вие искате да приготвите нещо шоколадово – тази рецепта е точно за вас! Можете да си ги приготвите с повод или без повод.. просто за да задоволите желанието си за нещо вкусно и много шоколадово
Съставки:
150 г захар (може да използвате кокосова захар за допълнителен екзотичен аромат)
175 г кафява захар демерара (тя ще придаде карамелен аромат и вкус на бисквитите ви)
200 г шоколадов чипс или натрошен белгийски млечен или черен шоколад (ако обичате много шоколадовите бисквити, може да сложите 300 г шоколад Ням-ням)
200 г меко масло (може да го замените с кокосово масло)
2 с. л. прясно мляко (може да го замените с ядково мляко)
Подправки: 2 опак. Ванилена захар или 2 ч. л. ванилов екстракт, 1/3 настъргано бобче Тонка
1 яйце (но може и да пропуснете яйцето)
¼ ч. л. сода бикарбонат
¼ ч. л. бакпулвер
¼ ч. л. сол
300 г пресято брашно
Разбийте маслото с двата вида захар с миксер или на ръка с бъркалка, до получаването на кремообразна смес. Към получения крем добавете яйцето, подправките и млякото и отново разбъркайте до получаването на пухкава смес. Към сместа добавете брашното, содата, солта и бакпулвера и разбъркайте до хомогенизиране. На финала добавете натрошения шоколад и разбъркайте, за да разпределите шоколадовите парченца в цялата бисквитена смес.
Оформете бисквитените топчета с две малки лъжички или лъжица за сладолед върху хартия за печене (аз напълних 2 тави и половина) с разстояние между тях. Изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 12-14 минути.
Когато извадите тавата от фурната, бисквитите ви ще са много мекички. Охладете ги добре върху решетка. След пълното им охлаждане ще станат твърди и хрупкави.
Консумирайте ги с чаша прясно мляко.