Експериментите с нисковъглехидратни закуски продължават. Обект на тестове отново са палачинките – този път с ананас и кокос.
Този експеримент беше в стил „виж какво имаш в хладилника“, но станаха много вкусни, леки и въздушни. Приготвят се за нула време по рецептата на Clovesandvanilla.com
Ето и какво ви е необходимо, за да се пренесете в Тропика на Рака. :)
Съставки:
1/2 ч. ч. фини овесени ядки без глутен (можете да използвате и обикновени)
1/2 ч. ч. кокосови стърготини
1 ч. ч. ядково мляко по избор
1 ч. л. разтопено кокосово масло
1/2 ч. ч. почистен и нарязан ананас
1 яйце (ако искате може да замените яйцето с банан)
Подправки: 1/2 ч. л. бакпулвер без глутен, ванилия
В чашата на блендера блендирайте кокосовите стърготини и овесените ядки. Към получената смес добавете млякото, маслото, ананаса, яйцето/банана/ и подправките. Блендирайте до получаване на гъста хомогенна смес.
Пригответе малки палачинки (използвам супена лъжица като мерителна единица за палачинките) и гответе в нагорещен тефлонов тиган.
Консумирайте още топли с домашен конфитюр или домашна веган нутела.