IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да перете кърпите, за да са пухкави всеки път?

11 април 2018 11 30

Вероятно сте подвластни на често срещани митове

Снимка: Istock

Снимка: Istock

В случай че обичате пухкавите и меки хавлиени кърпи, вероятно усещането е доста неприятно, когато те загубят тези свои качества и станат твърди след няколко изпирания.

Ако мислите, че допълнителното количество омекотител може да възвърне предишното им състояние, само губите времето и парите си.

Когато става дума за хавлиени кърпи, важи правилото, че по-малкото е повече. Това включва препарат, омекотител и време в сушилнята.

Ето и какво съветват специалисти, за да се радвате на меки пухкави кърпи след всяко пране.

Перете ги в студена вода

Вероятно сте изкушени да изперете кърпите на висока температура, за да върнете блясъка им, но това би било грешка.

Ниските температури предотвратяват свиването на шевовете, помагат да се запазят цветовете и дори премахват по-добре някои петна.

Не използвайте омекотител

Химикалите в омекотителите могат всъщност да увредят тъканите и да направят кърпите по-малко гъвкави и еластични с всяко изпиране.

Вместо това пуснете топка за тенис в сушилнята, по този начин те ще станат по-пухкави.

Внимавайте с праха за пране

Ако се опитвате да налучкате количеството прах за пране, най-вероятно повечето пъти слагате повече от необходимото. Така кърпите няма да могат да се изплакнат добре и ще останат твърди.

Не ги пресушавайте

Кърпите, които бързо абсорбират, изсъхват по-бързо, така че трябва да ги пуснете в сушилната за възможно най-кратко време. Можете също така да ги извадите преди да са изсъхнали напълно и да ги оставите да се изсушат естествено.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари