IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 основни грешки, които допускате в работата

12 април 2018 12 00

Заради тях няма да получите повишение

Снимка: istockphoto.com

Снимка: istockphoto.com

Има причини, поради които може и никога да не се домогнете до повишение в службата. Мениджърът по човешки ресурси Карън Гети казва, че има четири основни области, в които служителите непрекъснато допускат грешки, без дори да ги осъзнават.

„Хората не отделят достатъчно време да мислят за своя професионален имидж и как определени действия могат да го подкопаят“, казва тя.

Ето и кои са тези 4 основни грешки:

1. Фокусиране върху негативното

Карън обяснява, че хората трябва да избягват да се фокусират върху това, което не може да бъде направено, защото причината, поради която са били наети, е да улеснят живота на своя шеф и екип, а не да го затруднят. Ако един служител непрекъснато говори за препятствията в работата си това означава, че той не търси решения на проблемите. Това отрицателно отношение не помага на ситуацията и човек не успява да бъде достатъчно ефективен на работното си място, като освен това настройва негативно и екипа, с който работи.

2. Подценяване на работата в екип и сътрудничеството с колеги и шефове

Хората имат тенденция да се фокусират върху себе си и не мислят много за това как техните решения засягат другите хора около тях. Лидерите се фокусират върху собствения си принос към бизнеса и не осъзнават, че успехът им е пряко свързан с успеха на екипа. Те не се сещат, че трябва да изградят отношения на сплотеност и доверие сред колегите си. Всеки служител има определен потенциал, но той няма да се разгърне напълно, ако този човек не си сътрудничи с колегите си.

3. Зле управлявана енергия

За съжаление има хора, които работят много усилено, но не особено ефективно. Те просто не използват добре времето си и/или губят това на колегите и шефовете си. Човек трябва да бъде последователен в изпълнението на работата си. Той трябва да умее да използва умно своя енергиен резерв. Липсата на равновесие между професионалния и личния живот води хората до изтощение и преумора. Затова всеки трябва да се стреми към някакво равновесие в живота си. Трябва да се уверите, че използвате времето си, за да вършите правилните неща. Не е въпросът да сте зает нонстоп, а да сте ефективен.

4. Прекалена скромност и пасивност

Твърде много служители си седят тихо, дори когато имат мнения, идеи и наблюдения по дадени въпроси. Вместо да ги споделят с шефове и колеги, те мълчат скромно, просто защото ги е страх да се държат като лидери. Няма полза от това да си мълчите в службата, особено ако имате решение на даден проблем. Помислете преди да говорите, но го направете. Изложете своите рационални решения и бъдете готови да се аргументирате.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари