В личния си живот е лесно да страните от хората, които не харесвате и които не ви харесват. Не толкова лесно е обаче, когато става дума за офиса.

Дори и да не харесвате някого, когато ви се налага да работите заедно, трябва да намерите начин. В този смисъл, невинаги можете да разберете дали някой колега не ви харесва особено.

Има обаче някои признаци, които недвусмислено могат да ви покажат, когато някой от колегите не ви харесва.

1. Общуват с вас предимно по имейла

Ако вашите колеги не ви харесват, те вероятно ще се опитат да ограничат личната комуникация с вас. Ако забележите, че комуникацията по имейла става по-честа, това е знак.

2. Никога не се интересуват от личния ви живот

Ако забележите, че колегите ви говорят помежду си за своето семейство или за хобито си, но никога не обсъждат подобни теми с вас, вероятно просто не са заинтересувани да разберат повече за живота ви.

Още по темата

3. Никога не са съгласни с вас

Когато непрестанно отхвърлят идеите ви, това е сигурен признак, че не ви харесват.

Ако имате усещането, че някой започва да говори, преди да сте довършили изречението си, за да предложи нещо друго, това най-често се случва, защото неприязънта му е толкова силна, че те са срещу всичко, което предлагате.

4. Не ви се доверяват

Ако непрекъснато ви разпитват за мотивите ви или искат информация, просто защото „трябва да знаят“, те може би се опитват да саботират кариерата ви.