Севичето е латиноамериканска техника за приготвяне на сурова риба и морски дарове, при която месото се „сготвя“ благодарение на марината, в която присъства лимонов сок.
Предястието се приготвя точно за 15 минути и определено е фюжън, модерно, интересно и ще провокирате интерес сред приятелите си.
Самите вие ще се изненадате колко вкусна е приготвената по този метод сурова риба.
А ето и как да си го приготвите у дома с рецептата на Clovesandvanilla.com
Съставки:
400 г филе от прясна сурова сьомга (почистено от кости и кожа), нарязана на малки кубчета
Сокът на ½ лимон
2 стръка целина, нарязани на малки кубчета
1 люта чушка, нарязана на малки кубчета
1 малка глава лук (червен за предпочитане), нарязана на тънки полумесеци
2 ч. л. настърган пресен джинджифил
1 скилидка чесън, нарязана на малки ситни кубчета
Препечени филийки
Подправки: сол, зехтин
Смесете в паничка сьомгата, лимоновия сок, чесъна, целината и джинджифила, разбъркайте и оставете сместа в хладилника да се маринова за 15 минути.
Препечете филийки/брускети, поръсете ги с малко висококачествен зехтин и върху тях поставете от маринованата сьомга. Поръсете сьомгата с лука и чушката. Сервирайте все още топли. Комбинирайте със зелена салата и чаша изстудено бяло вино или розе.
Да ви е сладко!