IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стоящи седалки в самолета: Това ли е бъдещето?

18 април 2018 12 30

Така ще се превозват до 20% повече пътници

Снимка: dailymail.co.uk

Снимка: dailymail.co.uk

Местата в самолетите в нискотарифните компании скоро може да изглеждат по съвсем различен начин, след като италиански производител пуска на пазара усъвършенстван модел изправени седалки.

С тях ще има възможност с един полет да се превозят много повече пътници, което в индустрията е познато като „ултрависока плътност“.

Вертикалната седалка се нарича Skyrider 2.0 и наскоро бе представена по време на Aircraft Interiors Expo 2018 в Хамбург. Тези седалки представляват подобрена версия на концепцията, която е направила неуспешен опит за налагане на пазара през 2010 г.

Skyrider 2.0 разполага с повече подложки, в сравнение с предишните версии и самите монтажни елементи предлагат по-здраво закрепване на седалките.

Производителите твърдят, че техният усъвършенстван дизайн ще позволи на превозвачите да поберат с 20% повече пътници в самолета, тъй като мястото за краката ще бъде значително намалено.

Те добавят, че Skyrider 2.0 тежат 50% по-малко от стандартните седалки и имат намален брой компоненти, които гарантират минимални разходи за поддръжка.

Доколко всичко това отговаря на истината, предстои да разберем.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари