IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

10-те най-забавни и приятелски градове в света

28 април 2018 13 15

Къде най-лесно можете да намерите приятели?

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Наскоро се проведе мащабно проучване сред 15 хиляди души в 32 страни по света. Данните му показват кои от тях са най-вълнуващи и забавни за 2018 г.

Проучването, което е дело на гръцката компания Tapestry Research, задава въпроси на жителите за различни аспекти за живота в града.

Градовете са класирани в различни категории, включително храна, напитки, култура, удобства, щастие и качеството на живот, като цяло.

Установяват се също така ключовите фактори, които са причината жителите да смятат своя град за вълнуващ – от това колко често се хранят навън и колко в мястото, на което живеят.

Ще ви представим 10-те най-достъпни, приятелски и забавни градове в света.

10. Барселона

Жителите на Барселона посещават културни мероприятия средно 71 пъти годишно. Преди тях по-напред в този показател са единствено мексиканците. В испанския град се намират и някои от най-изисканите ресторанти в света.

9. Филаделфия

Като цяло, според жителите на Филаделфия това е най-достъпният град в света, както и един от най-приятните за живеене. При тях също времето за придвижване до работното място е и най-кратко – само 24 минути.

8. Лисабон

Живеещите в този град много често се хранят навън, прекарват време със семействата си и също така казват, че е лесно да се създадат приятелства и да се намери любовта. Средната цена за нощувка там е само $ 46.

7. Манчестър

Жителите на английския град може да са известни с консумацията си на алкохол, но те могат да общуват също толкова успешно и на чаша чай.

6. Мадрид

Това е един от най-добрите градове, що се отнася до културни събития. Ресторантите в Мадрид също са пълни, тъй като хората там се хранят навън изключително често.

5. Лондон

Независимо дали става дума за театър, ресторант или бар, 86% от жителите на Лондон казват, че в града винаги има какво да се прави или види.

Градът все пак не се нарежда на челните места, тъй като за лондончани сприятеляването се оказва нелека задача, те се чувстват стресирани и не всеки може да си позволи живота в Лондон.

4. Мелбърн

Този австралийски град се нарежда на толкова висока позиция, заради чувството на щастие сред жителите му, като 9 на всеки 10 души споделят, че се чувстват щастливи през последните 24 часа.

Те също така смятат, че е лесно да намерят приятели и смятат, че хората много често излизат да хапнат и пийнат нещо навън.

3. Ню Йорк

Класиран на трето място, градът има най-добрия нощен живот в света и е на второ място по отношение на културния живот.

Това е и градът, който повечето хора искат да посетят през тази година – макар че посетителите може да имат проблем с намирането на приятели.

2. Порто

Това е изключително приятелски настроен град, където жителите са горди, че живеят точно там. Те споделят, че в Порто са свободни да бъдат себе си, освен това вечерните излизания са евтини.

1. Чикаго

С най-висок общ резултат, Чикаго излиза на върха на тази класация с храни и напитки, щастие, култура, достъпност и гордост на жителите си. Единственият му недостатък е безопасността – там показателите са по-ниски.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари

anto iVAnov KURA ( преди 5 години )
пълна глупост - Чикаго ?????????????? мизерия, ***, трафик и лошо време
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Атанасова ( преди 5 години )
Да? И поради този факт е "приятелски " ?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар