IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

На фурна: Тиквени кюфтенца

29 април 2018 05 00

Бързо, лесно и вкусно

Снимка: Cloves and vanilla

Снимка: Cloves and vanilla

Пролетният сезон идва с изобилие от зеленчуци, което автоматично значи и огромно разнообразие от вкусни рецепти.

Днешната рецепта на Clovesandvanilla.com е лесна, вкусна и много подходяща за диетата ни.

Съставки:

1-1,2 кг настъргани или нарязани на ситно с чопър, почистени от кората тиквички

200-300 г натрошено сирене (аз залагам на козе сирене, но можете да използвате сирене по ваш вкус, котидж или извара, за максимално здравословен ефект)

2 стръка пресен лук нарязан на ситно с чопър

5-6 листа леворда или 1 стрък пресен чесън нарязани на ситно с чопър

½ връзка копър нарязан на ситно (ако нямате наличен можете да го пропуснете)

2 опак. моцарела (от по 125 г всяка)

2 с. л. зехтин

2 яйца

1 ч. ч. фини овесени ядки

Подправки: 1 ч. л. сол, черен пипер на вкус

Разбъркайте със солта настърганите тиквички, лук, леворда/чесън и копър в дълбока купа и после ги прехвърлете в цедка за около час, за да се отцеди водата от тях. След час притиснете тиквичките с ръка или изстискайте в тензух, за да доотцедите остатъка водно съдържание. В дълбока купа смесете отцедените настъргани тиквички, сиренето, яйцата, овесените ядки, зехтина и разбъркайте добре до пълно хомогенизиране. Ако сместа ви е все още много течна (не сте изцедили достатъчно добре тиквичките) добавете 1-2 с. л. брашно и разбъркайте отново.

От получената смес оформете кюфтенца и ги разположете в тавичка, покрита с хартия за печене. Изпечете в предварително загрята фурна на 220-230 градуса на вентилатор с долно печене. След около 15-20 минути кюфтенцата ви трябва да са хванали коричка. Разрежете моцарелите на филийки и поставете по една филийка върху всяко кюфтенце, превключете фурната на грил, за да се запече моцарелата за 3-5 мин.

Сервирайте горещи със зелена салата. Да ви е вкусно!

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари