IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трикове за почистване, които ще улеснят живота ви

3 май 2018 10 40

И ще запазят вещите ви

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Въпросът относно това как да направим чистенето по-лесно и ефективно винаги е важен и уместен.
Добрите новини са, че има някои трикове, с чиято помощ дрехите и останалите вещи могат да бъдат чисти и свежи за по-дълго.

Предлагаме ви хитри идеи за почистване, които ще улеснят живота ви.

Можете да дезинфектирате матрака със спрей

Как да освежите един матрак, върху който прекарвате значителна част от живота си? Е, не можете да го изперете. Разбира се, можете да възложите тази задача на фирма за почистване, но има и лесен начин да почистите горния му слой със спрей, състоящ се от една трета алкохол и две трети вода.

Почистете матрака с прахосмукачката, след което го напръскайте с получения разтвор и го оставете да изсъхне. Алкохолът ще дезинфектира горния слой и ще унищожи всички бактерии.

Как идеално да почистите блендера?

Решението е много просто: само излейте малко вода и капка препарат в уреда и го включете за кратко. След това просто изплакнете.

Грейпфрут със сол срещу варовика

Тази странна комбинация ще ви помогне да се отървете от натрупания варовик в банята. За целта срежете един грейпфрут наполовина, поставете сол в една от половинките и разтрийте с нея ваната или мивката.

Бъдете внимателни: използвайте по-фино смляна сол, за да не се надраскат повърхностите.

По-добре е да не миете тигана веднага след употреба

Най-лесният начин да нарушите повърхността на тигана е като го миете, докато е все още топъл. Така ще бъде по-трудно да се измият мазните петна.

Затова изчакайте, докато достатъчно се охлади и тогава го измийте.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари