IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 неща, за които жените не трябва да се извиняват

14 май 2018 11 40

За емоционалността си например

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Дори и да са силни, уверени и независими, жените са чувствителни същества. Понякога чувстват ненужна вина за нещо, което са казали, направили или дори за това, което са почувствали.

Често причината за това е напрежението отвън: нуждаете се от деца, хобито ви е нелепо, обличате се като момче и стотици други причини. За всичко това обаче не трябва да се извинявате.

Време е да промените отношението към себе си за по-добро. Със сигурност не бива да се чувствате виновни за тези неща.

1. За това, че казвате „не“

Жените много често се чувстват виновни, че казват „не“. Често е по-лесно да кажат „да“, независимо какъв ще бъде резултатът. Не бива да се извинявате за това.

Отказът да се помогне на приятел наистина е ужасно усещане. Първо обаче трябва да помислите за себе си, вероятно има причина, поради която трябва да откажете.

2. За това, че не носите грим

Дори и да не ви харесва, понякога усещате този натиск – жена сте и трябва да носите грим. Сякаш това е най-важното нещо. Ако не харесвате грима, не го използвайте. Ако предпочитате по-лек фон дьо тен или лека пудра – нека това бъде вашият избор.

3. За емоциите си

Всички човешки същества имаме емоции – това не е никаква тайна. Понякога трябва да плачете или да се смеете, просто така. Може да се появи желанието да сте сами и да не говорите с никого или да прегърнете най-добрия си приятел.

Може да сте ядосани, щастливи, изненадани, разочаровани, тъжни и дори безразлични – и не бива да се извинявате само защото някой е очаквал друго от вас.

4. За това, че обичате тялото си такова, каквото е

Вероятно повечето жени са изпитвали този натиск върху себе си. Те се оказват прекалено слаби, прекалено дебели, мускулести, дребни или са укорявани, че носят токчета, защото и без тях са високи.

Не забравяйте – вие сами решавате дали сте великолепни или не.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари