Брауни е един от любимите ни десерти. Ако можем да избираме какво сладко и греховно вкусно да похапнем, то това задължително ще бъде брауни.
Лепкав от много шоколад и наситено вкусен, за нас това е царят на десертите.... а още по-съблазнителното, е че се приготвя супер лесно.
Ето и как.
Съставки:
200 г натрошен черен белгийски шоколад (60-65% какао) – използвайте висококачествен шоколад, винаги когато приготвяте брауни!
100 г пресято бяло брашно
75 г какао
100 г кокосова захар, ако нямате може да я замените с обикновена захар
50 г кафява захар
3 яйца
175 г разтопено масло
50 г натрошени ядки (микс от сурови ядки, или само един вид ядки – орехи, лешници или макадамия)
Подправки: 1 ч. л. ванилов екстракт, щипка сол
На водна баня разтопете шоколада с маслото и охладете разтопената смес. В дълбока купа разбъркайте останалите съставки: брашното, двата вида захар, какаото, яйцата, подправките и към тях прибавете охладената шоколадова смес. На финала добавете натрошените ядки и разбъркайте добре, за да се разпределят ядките в цялата смес.
Прехвърлете сместа в правоъгълна тавичка покрита с хартия за печене, за да не полепне браунито по стените на тавичката. Изпечете в предварително загрята на 160 градуса фурна за 50-60 минути.
Изчакайте да се охлади напълно и тогава разрежете.... може да го сервирате със сладолед... но аз го обичам просто така... богато, шоколадово и дяволски вкусно брауни!
Източник: clovesandvanilla.com