IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да опазите брака си от развод

28 май 2018 15 00

4 ключови стъпки за траен съюз

Снимка: istockphoto.com

Снимка: istockphoto.com

Според статистиките един от всеки три брака завършва с развод. Ето защо всички съпружески двойки би трябвало да работят върху връзките си, ако не искат да влязат във въпросните негативни статистики.

Психотерапевтът Гад Кребс споделя своите най-полезни съвети за успешен брак с вестник Daily Mail. Разбира се, няма гаранция, че бракът ви ще продължи вечно, дори да следвате тези съвети, но все пак, можете да опитате:

1. Не слушайте съвети за брака си, предложени ви от други двойки или от членове от семейството си

Най-добре е да изслушвате съветите, но да ги пренебрегвате. Дори съветите за брака ви да идват от двойки, които се радват на съпружеско блаженство, пак не е сигурно, че следвайки техния модел, вие също ще постигнете желаната хармония вкъщи. Просто всички двойки са различни, а всяка една връзка е уникална и си има собствени норми и разбиране за ангажимента един към друг. Това, което действа добре в една двойка, може да бъде катастрофално за друга.

2. Никога не обвинявайте с „Ти никога“ или „Ти винаги“

Според г-н Кребс, по време на скандали и спорове единият от партньорите често прави генерални коментари и заключения относно другия, което по-скоро влошава нещата. Фокусирайте се в сърцевината на причината, която е довела до спора, а не пренасочвайте вниманието си върху други кусури на своя любим. Например, ако той/тя е закъснял/закъсняла с 15 минути, не правете обобщение с думите: „Ти винаги закъсняваш!“. Подобна критика може да се окаже доста вредна за отношенията ви и да задълбочи проблемите ви.

3. Потърсете професионален съвет

Въпреки че много двойки не са склонни да търсят професионален съвет за това как да се справят с проблемите си, факт е, че подобна помощ никога не е излишна. Повечето хора търсят помощ, когато са в абсолютна безизходица във връзката си, което вече е малко късно. Взаимоотношенията трябва да бъдат „лекувани“ докато конфликтите не са станали неразрешими. Разбира се, професионалните съвети от специалист не са гаранция, че всички несъгласия между партньорите ще бъдат изгладени. Все пак компетентният терапевт може да отвори очите на съпрузи, които изживяват криза, за нови перспективи в отношенията им, помагайки им да се справят с проблемите си.

4. Не сравнявайте връзката си с тази на други двойки

Ако гледате и тайничко завиждате на всички свои приятели, които демонстрират щастливите си бракове из социалните медии, то вие правите крачка назад във вашите лични взаимоотношения. Не забравяйте, че никой не споделя семейните си проблеми във Facebook. Много двойки се представят пред обществото като блажено влюбени, но в личен план отношенията им са напълно нефункциониращи. Сравнението с другите двойки не само е изтощително, но и доста погрешно. Научете своя собствен език на любовта, за да изградите щастлива връзка с половинката си, която да е в съответствие с вашите две личности и вашите ценностни системи.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари