Контактните лещи се използват от много хора, имащи проблеми със зрението. Според препоръките на офталмолозите, пациентите, които ги предпочитат пред очилата, трябва да ги сменят поне на три месеца. Това означава, че ще сменят по три кутийки за съхранение на година.

Вместо да изхвърлят пластмасовите кутии за контактни лещи, техните притежатели могат да ги запазят и същевременно рециклират, с което спомагат за по-чиста природа. Ето за какво ново могат да послужат те в ежедневието:

Събиране на дребни частици

Вкъщи или на работа ни се налага да съхраним много дребни неща като мъниста, някое копче, малки болтчета и гайки, които едвам хващаме с пръстите. Кутийката за контактни лещи е идеална за целта – не заема много място, не тежи много и същевременно ни е подръка по всяко време.

За държане на хапчета

Ако приемаме дадени медикаменти, то ние трябва да ги носим със себе си на работа или по време на път. Понякога забравяме да ги изпием, затова е добре да разполагаме със специална кутия. А тази от лещите е точно за лекарства, защото се затваря плътно и е малка. Слагайки я в джоба на дънките или чантата, ние ще сме по-спокойни, че няма да пропуснем да ги вземем. Освен това ще си спестим парите за нова.

Още по темата

За съхранение на изкуствени мигли

Много дами, които държат на външния си вид, ползват изкуствени мигли. Едни прибягват до услугите в козметичните салони, а други си купуват този аксесоар и го залепят сами с помощта на специално лепило. За да не ги повредят, те могат да ползват пластмасовото контейнерче за контактни лещи.

Стават за бижута

Обеците с винтчета са малки и не се намират лесно из куп други бижута в общата кутия. Затова можем да ги поставим поотделно в кутийката за лещи. Дори ако пътуваме, тя няма да заема огромно място в багажа.

За поставяне на вода за уста

Да, защо не?! Ако имаме лош дъх или искаме да почистим зъбите си след хранене, особено на работното място, можем да ползваме сгъваема четка за зъби или паста, както и вода за уста. За целта трябва хубаво да измием кутията от старите лещи и в нея да налеем от течността или изстискаме малко паста, която да ползваме на другия ден.

За крем

Ако любимият ни крем/лосион за тяло е твърде тежък и не искаме да го разнасяме в чантата, можем да отсипем малко количество в кутийката. Така можем да се намажем по всяко време.