В последните дни търсим идея за рецепта, която да можем да приготвим без захар и глутен, за наши семейни приятели, които дружно са отказали захарта.
Да, знаем че има различни десерти с мед или стевия... с кокосова захар, но искахме нещо различно, нещо, което не сме опитвали досега.
И точно такава е тази рецепта.
Ето как можете да си я приготвите и вие:
Съставки:
250 г извара или рикота
75 г сушени червени боровинки или кайсии
1 яйце
1 ч. ч. кокосови стърготини
Подправки: 1 ч. л. ванилов екстракт или пакетче ванилия
Приготвянето на тези кокоски е като детска игра. Смесете в чашата на блендера кокосовите стърготини, ванилията и сушените плодове.
Блендирайте с пулсации, до пълното смилане на сушените плодове, те ще оцветят сместа в бледорозово (червени боровинки) или бледожълто (кайсии). Към готовата смес добавете яйцето и изварата. Разбъркайте първо със шпатула, за да може да смесите съставките, а после блендирайте отново на пулсации за получаване на хомогенна смес.
Върху покрита с хартия за печене тава разпределете сместа за бисквитите с чаена лъжичка, като поставяте с малки загребвания от сместа с малко разстояние между сладките. Изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 23 минути.
След изпичане охладете върху решетка.
Можете да съхранявате в метална кутия за сладки, ако не изядете всички сладки наведнъж!
Източник на рецептата: Cloves and vanilla