IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Домашни шоколадови бонбони

16 юни 2018 05 00

Как да ги приготвим?

Снимка: Cloves and vanilla

Снимка: Cloves and vanilla

Ако сте си мислили, че не можете да си приготвите истински шоколадови бонбони в домашна обстановка – дълбоко се лъжете.

Благодарение на какаовата паста обаче, можете да си приготвите в домашни условия прекрасни шоколадови бонбони със или без захар (по ваше желание) и дори може да добавите всякакви овкусители – ядки, сушени плодове, ванилия, матча, мента и други.

Ето и самата рецепта – супер лесна и бърза

Съставки:

60 г какаова паста (използвайте какаова паста в насипно състояние, защото е натрошена и ще ви е по-лесно да я разтопите бързо, а и е по-евтина, макар и със същото качество)

1 с. л. какаово масло

1 с. л. кокосово масло

1 с. л. лешников тахан

1 с. л. мед (ако обичате много сладко можете да сложите 2 с. л, а ако обичате черен шоколад тогава сложете ½ с. л.) – може да го замените с агаве или кокосова захар/меласа

Подправки: 1 ч. л. ванилов екстракт, натрошени ядки/какаови зърна, мента/матча по желание

Формичка за бонбони или силиконова формичка за лед

На водна баня разтопете какаовата паста. Когато тя се разтопи добавете маслата, тахана и меда, заедно с избраните от вас подправки и добавки и разбъркайте до пълното разтопяване и хомогенизиране на сместа. Опитайте я и ако има нужда добавете още малко мед, който да се разтопи. Махнете сместа от котлона, когато е готова и вкусът ви удовлетворява. Разпределете я във формичките за лед/бонбони (не е необходимо да ги намазнявате преди да поставите сместа в тях, в сместа има достатъчно мазнини, за да не залепнат бонбоните по формичката) и оставете да се охлади. Когато бонбоните се охладят я приберете в хладилника за около 2 часа.

Когато бонбоните са напълно твърди ги извадете от формичките и сервирайте.

Бонбоните ви нямат допълнителни стабилизатори и лесно могат да се разтопят в топлите дни, затова ги съхранявайте на студено. При сервиране може да поръсите с какао.

Да ви е сладко!

Източник: Clovesandvanilla.com

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари