IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чували ли сте за филмов туризъм? Яко е!

19 юни 2018 11 20

По стъпките на най-известните филмови герои

Facebook: Filmtourismus.de

Facebook: Filmtourismus.de

Чували ли сте за филмов туризъм? За разлика от винения, при който може да посетите най-различни кътчета у нас и чужбина, за да дегустирате алкохол, този е съвсем различен. Негови почитатели са киноманите, които дават луди пари, за да стъпят по местата, на които са снимани едни от най-популярните филми.

Андреа Дейвид е от онези пътешественици, които не се задоволяват само с забележителности, а разпитват за различни истории и обичат да правят снимки от своите обиколки в чужбина. Тя е създателка на сайта Filmtourismus.de, където споделя най-вълнуващите си преживявания. Тя обича да гледа стари и нови филми, както и да посещава снимачните им площадки. Понякога такива са известни улици или музеи, малки спретнати къщи, студия, но и много природни красоти. 

Един от любимите филми на Андреа е „Игра на тронове“. Тя е гледала всичките му сезони и знае любопитни подробности за снимачния процес. Затова изкарва снимки с няколко сцени с „майката на драконите“ - Денерис Таргариен. След това отива на точните локации, на които са заснети и ги налага на фона, като прави нови. Получават се фотоси, които съчетават бъдещето - моментът, в който тя посещава конкретното място и миналото – моментът от филма. 

Момичето от Хамбург разказва най-интересното, което й се е случило по време на филмовия туризъм, на своя личен сайт. То е посетило част от снимачните площадки на „Междузвездни войни“, „Хубава жена“, „Сам вкъщи“, „Мръсни танци“, „Мама миа“ и много други. Има и карта, на която зачерква града или държавата, в която е била. А в блога й ще намерите азбучен каталог на филмите и безброй снимки в стил "поглед в бъдещето". 

Вижте още от интересните снимки на Андреа в нашата галерия.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари