Тази рецепта е изключително подходяща за закуска и леко хапване по всяко време, когато ви се хапва нещо солено, не съдържа глутен и е здравословна.
Спокойно можете да използвате тези палачинки като основа за парти хапки (за целта просто трябва да поставяте в горещия тиган много малки палачинки, като използвате чаена лъжичка).
Ето и как да си приготвите тези солени изкушения.
Съставки:
1 ч. ч. прясно мляко или неподсладено ядково мляко по ваш избор1 ч. ч. овесени ядки3/4 ч. ч. царевица от консерва или почистени и сварени зрънца прясна царевица50 г сирене (по желание, аз използвам козе или овче сирене)1 яйце или 3 броя пъдпъдъчи яйца1 с. л. зехтин (може да го замените с разтопено кокосово масло, разтопено масло или олио)1/2 ч. л. бакпулверПодправки: 2-3 стръка копър, щипка солЗа гарниране аз използвах пушена сьомга, крема сирене и малко копър за декорация.
Приготвянето на тези палачинки е като детска игра. В чашата на блендера смесете всички съставки и блендирайте с пулсации до получаването на гъста хомогенна смес. Трябва хубаво да се блендират зрънцата царевица. От готовата смес загребвайте със супена или чаена лъжица (ако искате много малки палачинки) и поставете в добре загрят тефлонов тиган/тиган за палачинки, при максимална степен на загрятост на котлона. Палачинките са готови буквално в рамките на минута. Следете ги и след като по повърхността се образуват дупчици обърнете с шпатула. По този начин пригответе всички палачинки. Не е необходимо да намаслявате тефлоновия ви тиган преди всяка палачинка, защото в сместа има добавено количество мазнина. В зависимост от големината на тигана и на палачинките ви, в един тиган може да съберете между 3 до 7 палачинкиАз лично обичам да ги сервирам гарнирани с крема сирене, малко пушена сьомга и малко копър за разкош.Да ви е сладко.