IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 знака, че връзката ви не върви

28 юни 2018 11 00

Колко често се карате?

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Когато сте обвързани, човекът до вас се превръща в най-важния в живота ви. Вие прекарвате по-голяма част от свободното си време с него и рядко се разделяте. Но в един момент се появяват първите трудности, през които преминава всяка двойка. Нещата се усложняват, когато един от партньорите чувства, че не получава достатъчно от половинката си. 

Много мъже и жени смятат, че е по-добре да се разделят с гаджето си, ако постоянно се карат и правят компромиси. Това се случва, когато те не осъзнават защо другият не е щастлив и не правят нищо, за да променят отношенията си. 

Eто 5 знака, че връзката ви не върви, които да ви накарат да поговорите с партньoра и изгладите нещата преди да е станало твърде късно: 

1. Липса на комуникация

Първите „пукнатини“ в една връзка се появяват, когато двамата започнат да си говорят по-малко. Когато видите, че половинката ви няма настроение, най-вероятно има нещо, което я притеснява. Не си внушавайте, че това е заради вас и не се сърдете, а седнете и попитайте каква е причината, но без да правите скандал. Колкото повече говорите с партньора си за вашата връзка, толкова по-добре ще се развива тя. Ако има неща, които той или вие премълчавате, дистанцията между вас ще се увеличава. 

2. Лесно раздразнение 

Когато попитате гаджето си за нещо дребно, а то избухне без причина, значи има проблем. Раздразнението и агресивното му поведение може да се дължи на вашето отношение, но и на други странични фактори като проблеми на работното място, например. 

Ако човекът до вас е ядосан и ви повишава тон, не го дразнете още повече, а изчакайте да се успокои и тогава поговорете за причините за поведението му. Споделете чувствата си и го накарайте да направи същото. 

3. Кратки съобщения в чата

Когато всичко между двама души е наред, те си говорят по телефона с часове, пишат си в чата или си пращат съобщения по телефона. Ако единият се чувства зле и обмисля да прекрати връзката, започва да отговаря на съобщенията на другия по друг начин. Те са кратки и „крещят“, че той се дистанцира. 

Ако комуникацията между вас и половинката ви е нарушена, не пишете безкрайни съобщения на мобилния или в месинджъра. Поговорете си лице в лице, защото в противен случай писането може да се превърне в "развален телефон". 

4. Отчуждение

Всеки има нужда от лично пространство, дори и да е обвързан. Хубаво е от време на време и двамата партньoри да излизат поотделно. Но когато имате планове за вечерта и половинката ви изненадващо излезе навън, това е знак, че нещо не е наред. Нормално е единият от двамата да иска да остане сам с мислите си, но когато това става все по-често, не се ядосвайте, а направете нещо, за да „стопите“ дистанцията помежду ви. 

5. Избягване на интимност

Намаляване честотата на интимните отношения също е знак, че връзката не върви. Колкото по-малко се прегръщате, целувате и правите секс, толкова по-сериозен е проблемът във връзката ви. В този случай е най-добре да поговорите и да помислите как да върнете страстта във взаимоотношенията си. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари