IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трансджендър ще се бори на „Мис Вселена“ през декември

15 юли 2018 06 00

Анхела Понсе вече преборила конкуренцията в Испания

Снимка: Instagram

Снимка: Instagram

В надпреварата за короната на конкурса „Мис Вселена“ ще се включи трансджендър. Този път това е испанката Анхела Понсе, съобщава Newsweek.

26-годишната Понсе вече си е извоювала титлата „Мис Испания 2018“, като изпреварила на местна почва 22 съпернички и така получава правото да представлява страната си на световен конкурс.

А той ще се състои на Филипините през декември. В Instagram Анхела написа, че счита своята задача да даде гласност на идеята за повече уважение и разнообразие, което да включва не само нейното общество, но и всички по света.

Трансджендъри могат да участват в конкурса „Мис Вселена“ от шест години. В средата на април 2012 г. е била внесена поправка в устава, разрешаваща на бивши мъже да се борят за победата редом до обикновените жени.

Първият участник в конкурса става Джена Талакова. През май 2012 г. тя влиза в турнира като представлява Канада, но отпада преди финала. Джена финиширала в топ 12, а за да се бори за титла, трябвало да стигне до номер пет.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари