Снимки на коте, чиито муцунка и очи приличат на човешко лице, обиколи социалните мрежи. Хиляди хора споделиха фотосите и коментираха, че те са поредните, направени с Фотошоп. Накрая се оказа, че такова коте наистина съществува – в далечна Русия.

„Не може да бъде! Бас държа, че снимките са от приложение за смяна на едно лице с друго“, „Уникален бъзик, няма такова коте“, „Авторът на снимката е много добър с Фотошопа“, гласят част от коментарите на потребителите във Фейсбук.

Въпросното коте на име Валкирий е на 2 месеца, но размерът му е по-голям от стандартните му себеподобни. То е от породата Мейн Кун, която се отличава с външния си вид и способностите си да ловува. Неговата собственичка – Татяна Расрогуева, е голяма почитателка на котките и често споделя преживяванията на своите любимци в социалните мрежи.

Жената се е посветила на своите домашни любимци – няколко котки от различни скъпи породи, сред които и сладкия Валкирий, който плени сърцата на хора от цял свят, посетили страницата „Catsvill County“ в Instagram. Тя не крие, че тези животни са нейната слабост и ги предпочита пред компанията на хора.

Ето още снимки от котето, което бързо се прочу със своето „човешко лице“: