fallback

Смокинов пай

15 July 2018 05:00

Вкусен и много лесен десерт

Необходими продукти:

За тестото:200 г брашно1 ч. ч. захар1 ванилиящипка сол1/2 ч. ч. олио1 яйце2 с. л. студена вода

За плънката:няколко добре узрели смокини4 с. л. захар1/2 пакетче чаени бисквити

В купа смесваме брашното, захарта и солта и правим кладенче по средата. В кладенчето сипваме олиото и студената вода и смесваме добре, получават се брашнени трохи, добавяме и яйцето и с ръце омесваме тестото, което оставяме за10-15 минути в хладилника. Охладеното тесто разстиламе на дъното на тава застлана с хартия, отгоре се нареждат изчистените и нарязани на шайби смокини, поръсва се със захар и натрошени бисквити. Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна около 40 минути

Източник: wellcometomykitchen

Автор на статията:
Криси Табачка
Сподели
lifestyle рецепти смокини пай
0 коментара
fallback