IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да си приготвим домашни фалафели?

28 юли 2018 05 00

Много по-лесно е, отколкото изглежда

Снимка: Blog

Снимка: Blog

Фалафели се приготвят от предварително накиснат поне за 12 часа сух нахут, с такъв от консерва не се получават, той е само за хумус.

Хубаво е продуктите да се смелят в блендер, а не с чопър. Когато сместа е гладка стават пухкави и меки отвътре и с хрупкава коричка отвън.

Внимавайте да не ги препържите, защото ще горчат, след като се загрее добре олиото намалете огъня на средна степен.

Необходими продукти:

250 грама сух нахут

1 глава лук

3-4 скилидки чесън

сол на вкус

1 ч. л. кимион

1/2 ч. л. смлян кориандър

1/2 ч. л. къри

1 ч. л. бакпулвер

5-6 лъжици брашно от нахут(може да се намери на всеки добре зареден щанд за диетични храни)

1 връзка магданоз

олио за пържене

Нахутът се накисва за една нощ в студена вода. Отцеденият нахут заедно със всички други продукти без брашното и бакпулвера се слагат в блендера и се смилат до еднородна смес. Внимавайте да не изгорите машинката, ако трябва я спирайте от време на време, ако сместа е прекалено гъста може да добавите 2-3 с. л. вода. Към смления нахут с подправките прибавяме брашното и бакпулвера, разбъркваме добре и оставяме сместа да престои поне час в хладилника, за да поеме добре ароматите. Оформяме малки кюфтенца и пържим в загрятото олио, като внимаваме да не прегорят. Сервират се с хумус или кисело мляко с чесън и магданоз.

Източник: wellcometomykitchen

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари