Необходими продукти:
350 мл прясно мляко
100 г захар и още за поръсване
2 яйца (единият жълтък остава за намазване)
60 г меко краве масло
щипка сол
ванилия
кората на един лимон
есенция коняк или ром (по желание)
1 пакетче суха мая (7 г)
около 800-900 г брашно
за плънката:
течен шоколад, локум или сладко по желание
Най-добре е тестото да се меси в хлебопекарната, но може и на ръка. Първо разбиваме затопленото мляко със захарта и цялото яйце плюс белтъка на другото, добавяме есенциите, щипка сол и кората на лимона и изсипваме сместа в контейнера на хлебопекарната.
Източник: Wellcometomykitchen














Късна емисия
България е сред страните, в които е най-трудно да се научиш да шофираш
Какво очаква зодиите на 31 октомври – съвети и малки изненади
Слънчева енергия от Космоса - бъдещето на глобалното електричество
Учени откриха, че почвата има памет
Метеороид с размерите на микровълнова печка прелетя рекордно близо до Земята
Квантовата връзка излиза в Космоса: Европа изстрелва спътника Eagle-1
Извънземните светове могат сами да произвеждат своята вода
Световноизвестен треньор отряза Лудогорец
Левски - ЦСКА, Лудогорец - ЦСКА 1948 за Купата на България?
Голяма промяна в ЦСКА: Кюстендилеца каза какво мисли
Дневен хороскоп за 31 октомври, петък
Лесно предястие: Рулца с пушена сьомга
Признаци на токсичната връзка: как да я разпознаем и как да се справим
Има ли връзка между метаболизма и сексуалната активност?
3 мистични билки, които се използват в медицината и днес
Стартира кампанията „Цената на красотата“ срещу рисковете от нерегламентирани естетични процедури
Хроничният стрес и зачатието – как кортизолът променя овулацията и сперматогенезата?
Остави коментар