IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Билките, подходящи за всяка зодия (1 част)

27 юли 2018 14 20

Отключват вътрешното ви Аз

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Майката природа може да ни даде много неща, от които се нуждаем. Колкото по-силна е връзката ни с нея, толкова по-голяма енергия получаваме. Според астролозите, на всеки човек съответства определена билка, която може да отключи неговата духовност и да му донесе здраве.

Билките се използват за направата на чай, отвари и мехлеми, полезни за различни заболявания и състояния. Всяка една от тях съдържа различни вещества, които имат положително влияние върху тялото, затова неслучайно казват, че силата им е огромна.
Вижте коя билка отговаря на вашата зодия. Може да се окаже, че неслучайно любимият ви чай е ментата.

Овен: Евкалипт

Представителите на зодия Овен са много активни и обичат предизвикателствата. Евкалиптът е билката, която ги предпазва от беди.

Растението има антисептични свойства и затова се използва за лекуване на рани. Освен това се употребява за натурално обезболяващо и има противовъзпалително действие. Маслото от евкалипт помага при депресия и главоболие.

Телец: Мащерка

Телците са доста чувствителни натури и обичат силните аромати. А този на мащерката е точно такъв. Тя пречиства тялото и ума и подобрява съня. Хората от тази зодия често се нервират заради това, че са готови да помогнат на всеки и им се качват на главата. Чаят от мащерка помага при стрес, защото билката действа успокояващо.

Мащерката също действа като антисептик. Помага при болки в стомаха и колики при бебетата. Дезинфектира и спомага за отделянето на храчки.

Близнаци: Лавандула

В тях се крият два различни характера – единият може да е на едно мнение, а другият – на коренно различно. Когато са неспокойни, Близнаците трябва да имат лавандула до себе си. Тя намалява тревогата и действа успокояващо. По този начин им помага да не се разсейват със странични неща.

Лавандулата е натурално противовъзпалително средство. Може да се използва при главоболие, мигрена, невралгия и по-болезнен цикъл при жените.

Рак: Хвойна

Ракът обича да се грижи за семейството. Хвойната е билката, предназначена за него. Тя привлича положителна енергия и помага на представителите на тази зодия да не действат твърде емоционално в напрегнати ситуации.

Плодовете, кората и клоните на хвойната съдържат вещества, които имат антисептични свойства. Те улесняват работата на храносмилателната система, дезинфектират пикочните пътища и облекчават невралгии.

Лъв: Розмарин

Лъвовете са пламенни и дръзки, затова билката, която им пасва на 100% е розмаринът. Тя подобрява паметта и концентрацията, привлича благополучие и носи любов.

Етеричното масло от розмарин се използва при косопад, чаят се препоръчва при световъртеж, главоболие и силни спазми по тялото.

Дева: Орлови нокти (клинавиче)

Силата на тази зодия е в ума, а именно орлови нокти е билката, която може да го поддържа здрав. Тя позволява на девите и да се вслушат в себе си и да имат по-силна интуиция. Клинавичето, както още я наричат, привлича успеха и просперитета.

Отварата от билката помага при настинки, болезнена и нередовна менструация, ставни заболявания и други.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари